iPhone iOS 8.3 Jailbreak Rehberi ve Çözümler


Bütün iPhone kullanıcılarının merakla beklediği iOS 8.3 jailbreak sonunda çıktı. Bu yazımda sizlere jailbreak işlemini, karşınıza çıkabilecek hataların çözümlerini sade bir dille anlatmaya çalışacağım. Sorun yaşayanlar yorum yaparak çözüm için bekleyebilir. Tek tek yardımcı olacağım.

iOS 8.3 jailbreak Taig tarafından kullanıcılara sunuldu. Ancak 2.0.0 sürümünde bazı problemler vardı ve bu sürümle JB işlemi yapan kullanıcılar problemler yaşadı. Bu olaylardan hemen sonra Taig, Saurik Cydia Substate ile uyumlu ve daha stabil bir sürüm olan 2.1.2 sürümünü piyasaya sürdü.

Aşağıda sizlere iPhone iOS 8.3 jailbreak işlemi hakkında detaylar ve çözümler sundum. Takılan arkadaşlar yorum yaparak yardım alabilirler, tek tek ilgileneceğim.

- Jailbreak işleminden önce kesinlikle iTunes kullanarak yedek alın. Bu işlemde iTunes'in en güncel versiyonunu kullanacağız. Eski versiyonlarda hatalar olabiliyor. Buradan iTunes'in en son versiyonunu indirebilirsiniz.

- Jailbreak dosyasını indiriyoruz. Buradan 2.1.2 sürümünü indirebilirsiniz.

- Telefonumuzda parola, parmak izi kilidi ve iPhone'umu bul özelliklerini kapatalım. 'Ayarlar > Touch ID ve Parola > Parolayı Kapat' ve 'Ayarlar > iCloud > iPhonu'umu Bul > Kapalı' yollarını izleyerek bunları kapatabilirsiniz.

- İndirdiğimiz jailreak aracını yönetici olarak çalıştıralım ve USB ile bağlantıyı yapalım.

- 'Start' tuşuna basıp bekleyelim. Ayrıca '3K Assistant' seçeneğini seçmenize gerek yok.

iOS 8.3 Jailbreak Hataları ve Çözümleri

- 1101 hata kodu (%20'de donma): Başlarda belirttiğim üzere iTunes versiyonunun güncel olmamasından kaynaklanmaktadır. Bilgisayarınızdan Apple ile ilgili bütün yazılımları kaldırarak üstte verdiğim linkten iTunes'un en güncel versiyonunu indirin ve tekrar deneyin.

- 1102 hata kodu: Uçak modunu açın ve parolayı devre dışı bırakarak tekrar deneyin.

- 1103 hata kodu: İndirdiğiniz jailbreak dosyası eksik ya da hatalı. Linkten tekrar indirin.

- 1104 hata kodu (%30 ya da %40'ta donma): USB postlarını değiştirerek tekrardan deneyin.

- 1105 hata kodu (%50'de donma): Antivirüs programınızdan, güvenlik duvarınızdan ya da 'iPhone'umu Bul' özelliğinin açık olmasından kaynaklanır.

- %60'ta donma: Bilgisayarınızı ve telefonunuzu yeniden başlatın. JB aracını yönetici modunda çalıştırarak tekrar deneyin. Sonuç alamazsanız cihazınızı 'Restore' yapın ve tekrar deneyin.

- 'Jailbreak failed!' hatası: Cihazın kablosuz bağlantısını kapatın.

- 'Apple Driver hasn't been found' hatası: Buradan sürücüleri indirin ve bilgisayarınıza kurun. Ardından tekrar deneyin.

- 'Storage Almost Full' hatası: Cydia'yı açın ve yüklemelerin bitmesini bekleyin.
İleri
« Geri
Geri
İleri »