Mide Kanamasını Küçümsemeyin

Sık rastlanan bir rahatsızlık olan mide kanaması ülkemizde 15 ile 20 bin kişiye sorun çıkartmaktadır. Son 15 yıldır mide asidine baskı kuran ilaçların kullanılmasıyla birlikte azalma gösteren rahatsızlık ölümlere kadar gidebilmekte.
Peki mide kanamasının öngörülen belirtilerini hiç araştırdık mı? Hasta yakınlarının teşhislerinden ayrı olarak en çok baş dönmesi ve göz kararması belirtileri görünür. Ayakta durmakta zorlanma, halsizlik, bayılma ve şoktur. Midedeki kanamanın miktarına bağlı olarak taze kan kusma ve kahve telvesi kıvamında istifra belirtileri görünür. Dışkıda siyahlaşma ve yumuşaması gibi yakınmalarda görünür.
Mide kanamasından muzdarip olmamak için asitli içeceklerden, aşırı ve bilinçsiz ilaç kullanımından kaçınmalısınız. Mideyi mide asidinle başbaşa bırakmamak için fazla aç gezmemelisiniz. Fazla stresten de kaçınmakta fayda var.

Mide kanamasını hafife almak sizin için kötü bir yol olacaktır. Mide gibi vücudun enerji mekanizmasını hafife almak bir gün bir yerde yere yığılmakla son bulabilir. Mide kanaması genelde açlık hissettirmez bu yüzden belirtileri bilmekte fayda var. 
İleri
« Geri
Geri
İleri »