Shakira Türk Çıkmış

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Bolat, ünlü şarkıcı Shakira başta olmak üzere, 'El Turko' lakaplı Arjantin Eski Devlet Başkanı Carlos Menem ve 2007 yılında dünyanın en zengini seçilen Carlos Slim'in kökenlerinin Osmanlılara dayandığını söyledi.

"GÖÇ EDENLER YANLARINDA OSMANLI PASAPORTU TAŞIYORDU"

ERÜ Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Bolat, Latin Amerika'da yaşayan ve Los Turcos olarak tanımlanan topluluğun, 1840 ile 1951 yılları arasında, Osmanlı Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti'nden Latin Amerika topraklarına göç eden, Arap, Ermeni ve Yahudilerden oluştuğunu belirtti.  

'Los Turcos' kelimesinin İspanyolca 'Türkler' manasına gelse de, tanımlamanın etnik olmayıp Osmanlı Devleti'nden Latin Amerika'ya göç eden topluluğu ifade ettiğini belirten Doç. Dr. Gökhan Bolat, "Bu tabir 1840'lardan itibaren Osmanlı Devleti topraklarından Latin Amerika'ya göç eden farklı etnik ve dini gruplardaki bütün Osmanlı vatandaşlarını ifade etmek için kullanılmıştır. Çünkü göç edenler yanlarında Osmanlı pasaportu taşımaktaydı ve bundan dolayı kayıtlara, 'Los Turcos' yani 'Türkler' olarak geçmişlerdir. 'Los Turcos' ifadesi daha sonra Osmanlı'dan Latin Amerika'ya göç eden herkesin genel adı haline gelmiştir" diye konuştu.
İleri
« Geri
Geri
İleri »